tisdag 9 juli 2013

Chicken tikka masala med chapati


En snabb och lättlagad kyckling tikka masala som serveras med tamarind ris och chapati. Tamarind lyfter rätten ett snäpp men kan vara svår att få tag på och då funkar ett helt vanligt kokt basmatiris alldeles utmärkt.

4 port
1 gul lök
1 chili
ca 2,5 cm färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
0,5 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
2 tsk garam masala
1 msk farinsocker
1 msk tomatpuré
400g krossade tomater
salt
ca 8 bitar färsk kycklinglårfilé
4-6 msk turkisk yoghurt
0,5 dl grädde
tamarind ris

Hetta upp olja i en panna. Hacka lök, chili och ingefära och lägg i pannan. Pressa ner vitlöksklyftorna och fräs 2-3 min. Tillsätt chilipulver, gurkmeja, garam masala och socker, stek några min. Blanda ner tomatpure och krossade tomater. Sjud ytterligare några min. Mixa såsen slät. Hetta upp lite olja i samma panna som såsen tillagades och stek kycklingen, salta. Häll tillbaka såsen och sjud tills kycklingen är genomstekt. Rör i yoghurt och grädde. Smaka av med salt. 

Chapati ca 10st:
3 dl rågmjöl, finmalet
1,5 dl vatten
0,5 tsk salt
1 msk olja

Blanda alla ingredienserna och knåda till en smidig deg. Låt degen vila i ca 30 min. Dela degen i 10 delar och kavla ut till riktigt tunna kakor på mjölad bänk.  Stek i olja i en het panna tills dom får bruna fläckar. Håll dom varma tills det är dags för servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar