torsdag 4 augusti 2011

Valnötssallad med äpple, halloumi och stekt hälleflundra

 

Vinegrett:
1 msk honung 
2 msk rödvinsvinäger 
2 msk olivolja
2 msk neutral olja
salt & peppar

400g kokta rödbetor, i klyftor
3 röda äpplen, i klyftor
50g valnötter
100g ruccola
2 msk olja
4 bitar hälleflundra à 175g
2 msk smör
4 vitlöksklyftor, halverade
1 halloumi, skivad och stekt

Rör ihop alla ingredienserna till vinegretten. Vänd ihop rödbetor, äpple, nötter och ruccola. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek hälleflundran så den får ordentligt med färg, salta & peppra. Lägg i smöret och ös med fettet någon min, stek med vitlöken. Lägg upp fisken och vitlöken i en ugnssäker form och stek i ca 8 min på 175 grader. Ringla vinegretten över sallad och servera med fisken och halloumi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar