Potatis
600g fläskkotletter
3 msk smör
1 tsk salt
peppar
1 msk timjan
1 dl vatten
1 lök, hackad
500g färska champinjoner/skogssvamp
1,5 dl ceme fraiche
2,5 krm soja
1 msk kalvfond
1 dl mjölk
1 nypa socker
3 stora äpplen
1 msk timjan
smör & olja1 tsk socker
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Stek kotletterna tills dom fått färg i 3 msk smör tillsammans med timjan, salt & peppar. Lägg över kotletterna i en ugnssäker form. Häll i 1 dl vatten i stekpannan och vispa runt. Sila skyn. Hacka löken och fräs i smör. Tillsätt svampen, låt fräsa någon min och häll på skyn. Blanda ner mjölk, creme fraiche, kalvfond och soja. Smaka av med peppar och socker. Häll såsen över kotletterna i formen och ställ in i ugnen på 150 grader i ca 10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar