tisdag 16 augusti 2011

Fläskkotletter i champinjonsås

Potatis
600g fläskkotletter
3 msk smör
1 tsk salt
peppar
1 msk timjan
1 dl vatten
1 lök, hackad
500g färska champinjoner/skogssvamp
1,5 dl ceme fraiche
2,5 krm soja
1 msk kalvfond
1 dl mjölk
1 nypa socker

3 stora äpplen
1 msk timjan
smör & olja
1 tsk socker

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Stek kotletterna tills dom fått färg i 3 msk smör tillsammans med timjan, salt & peppar. Lägg över kotletterna i en ugnssäker form. Häll i 1 dl vatten i stekpannan och vispa runt. Sila skyn. Hacka löken och fräs i smör. Tillsätt svampen, låt fräsa någon min och häll på skyn. Blanda ner mjölk, creme fraiche, kalvfond och soja. Smaka av med peppar och socker. Häll såsen över kotletterna i formen och ställ in i ugnen på 150 grader i ca 10 min. 

Kärna ur och klyfta äpplena. Stek i smör & olja med timjan och socker. Servera kotletterna med kokt potatis, äpplen och sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar