tisdag 21 juni 2011

Födelsedagsmiddag

4 skivor chevre, cirka 1 cm
2 tunt skivade rödbetor
1 purjolök, skivad
Honung
Pinjenötter

Ugn: 250 grader
Stek purjolöken med honung och lite smör utan att den tar färg. Lägg rödbetorna i botten av en form eller på en smörpappersklädd plåt. Lägg getosten ovanpå. Toppa med purjolök och gratinera i ugnen tills osten fått lite färg. Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Lägg upp rödbetor och chevre på en tallrik, strö över pinjenötter och ringla över lite honung.

Recept från "Klockan åtta hos stjärnorna"

ca 400 g lax, tärnad
ca 400 g torsk, tärnad
Räkor
4 st kokta havskräftor
ca 500 g musslor
1 pkt saffran
1 l vatten
2 st fiskbuljongtärningar
3-4 matlagningsgrädde
Crème fraiche, efter smak
2-3 dl vitt vin
1 st gul lök, hackad
3-4 st vitlökar, hackad
Broccoli, efter smak
Blomkål, efter smak
Dill
salt & peppar

Fräs lök och vitlök i smör i en stor kastrull/gryta. Tillsätt kryddor, saffran, buljong, grädde, crème fraiche, vin och grönsaker, låt sjuda ca 10-15 min. Lägg i musslorna och sjud ytterligare ca 5-7 min. Ta grytan från värmen och lägg i fisken och räkorna. Låt soppan dra ett par min. Garnera med kräfor och dill. 


1 pkt tårtbottnar
2,5 dl  vaniljvisp
1-2 bananer
2,5 dl grädde
1 pkt frysta eller färska hallon
1 pkt färska jordgubbar
honung

Skiva jordgubbarna och blanda med honung. Vispa vaniljvisp och blanda med mosad banan. Vispa hälften av grädden och blanda med hallonen. Bre ut ett lager vaniljvisp och banan på tårtbotten, bre ut ett andra lager med grädde och hallon. Toppa med vispad grädde och skivade jordgubbar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar