lördag 5 mars 2011

Minipizzor med köttfärs

Ca 8-10 st
Deg:
25g jäst
1 1/2 dl vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl

Ugn 200 grader.
Smula jästen i en bunke och blanda med fingervarmt vatten (37 grader). Rör tills jästen löst sig. Tillsätt olivolja och salt. Knåda till en smidig deg på ett mjölat bakbord. Låt den jäsa övertäckt ca 30 min. Knåda och kavla ut till små pizzor.

Tomatsås:
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
400g passerade tomater
1 msk chilisås
salt & peppar

Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt tomaterna och chilisås. Låt koka några min. Smaka av med salt & peppar.

400g köttfärs
curry
chilipulver
oregano
salt & peppar
2 paprikor, tärnade
ost, riven

Stek köttfärsen i en panna. Tillsätt kryddorna och paprikorna. Bred ut tomatsåsen på pizzabottnarna och toppa med köttfärs och rikligt med ost. Grädda i ugnen i ca 20 min!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar