lördag 8 januari 2011

Gnocchi med tomatsås

Italiensk.....klimp?

Tomatsås:
1 pkt bacon, strimlad
1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
500g krossade tomater
1 rågad msk ketchup
1/2-1 dl vatten
chilipulver
paprikapulver
färsk basilika
1 tsk socker
salt & peppar

parmesanost

Stek bacon, låt rinna av på papper. Fräs löken i lite olja i en kastrull. Tillsätt kryddorna och låt dom fräsa med någon min. Häll på tomaterna, ketchup och vatten. Pressa i vitlöken. Låt såsen koka några min. Tillsätt basilikan framåt slutet och koka ytterligare någon min.

Gnocchi:
ca 5 dl vetemjöl
1 kg potatis (mjölig sort)
1 ägg
1/2-1 tsk salt
(riven muskot)

Koka potatisen med skal på tills den är mjuk. Skala och pressa med en potatispress. Tillsätt ett ägg salt och ev. riven muskot. Blanda snabbt in ägget. Sikta ner mjölet i omgångar och arbeta till en jämn, fast deg. Dela degen i 6 delar. Rulla ut till längder med en diameter på ca 1 cm. Lägg rullarna bredvid varandra och skär 1 1/2 cm små bitar. Lägg bitarna på en kökshanduk. Koka i saltat vatten. Ta upp dom med en hålslev när de flyter upp till ytan. Låt rinna av i ett durkslag. Servera gnocchin med tomatsåsen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar