4 kycklingfiléer
salt & peppar
Ugn. 175 grader
Bryn kycklingen i lite smör och olja. Salta & peppra. Baka i ugnen i ca 7-8 min. Ta ut kycklingen och linda in den i smörpapper, låt vila ca 10 min. Skär i skivor.
250g trattkantareller
1 l vatten
2 1/2 svampbuljongtärningar
3 schalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
4 dl matvete
3 dl vitt vin
1 1/2 dl västerbottensost, riven
skal av 1/2 citron, finrivet
smör
Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Fräs svampen i smör. Ställ åt sidan. Fräs lök och vitlöken glansig i lite olja. Tillsätt matvetet, rör om och låt fräsa med ca 1 min. Häll på vinet och låt koka in. Rör ner svampbuljongen lite i taget. Koka på svag värme ca 30 min. Rör ofta. Tillsätt svampen, 3 msk smör, 1 dl ost och citronskal. Toppa med resten av osten.
salt & peppar
Ugn. 175 grader
Bryn kycklingen i lite smör och olja. Salta & peppra. Baka i ugnen i ca 7-8 min. Ta ut kycklingen och linda in den i smörpapper, låt vila ca 10 min. Skär i skivor.
250g trattkantareller
1 l vatten
2 1/2 svampbuljongtärningar
3 schalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
4 dl matvete
3 dl vitt vin
1 1/2 dl västerbottensost, riven
skal av 1/2 citron, finrivet
smör
Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Fräs svampen i smör. Ställ åt sidan. Fräs lök och vitlöken glansig i lite olja. Tillsätt matvetet, rör om och låt fräsa med ca 1 min. Häll på vinet och låt koka in. Rör ner svampbuljongen lite i taget. Koka på svag värme ca 30 min. Rör ofta. Tillsätt svampen, 3 msk smör, 1 dl ost och citronskal. Toppa med resten av osten.
1 msk kycklingfond
2 dl vispgrädde
saften från 1/2-1 apelsin
salt & peppar
Koka ihop alla ingredienserna. Smaka av med salt & peppar. Servera med kycklingen, matveterisotto och haricot verts!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar