lördag 6 november 2010

Köttfärspaj med fetaost

Recept från ICA.
Variera gärna med färsk basilika, timjan och soltorkade tomater.
1 kyld smördeg à 250g
2 gula lökar, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 morötter ca 200g, rivna
2 palsternackor ca 200g, rivna
600g köttfärs
500g krossade tomater
2 dl crème fraiche
timjan
salt & peppar
200g fetaost
16 oliver

Ugn: 225 grader
Bryn lök, vitlök och köttfärs i olja. Tillsätt rotfrukterna och låt dom fräsa med ca 5 min. Häll i tomater, crème fraiche och kryddor, låt sjuda på svag värme i ca 10 min. Lägg degen i en ugnssäker form. Bred ut fyllningen på degen. Smula över fetaosten och lägg på oliverna. Grädda mitt i ugnen ca 20 min!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar