lördag 12 juni 2010

Murgh makhani (indisk smörkyckling)


1 gul lök, hackad
2 msk smör
2 tsk juice från lime
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 tsk garam masala
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1/4 tsk cayennepeppar
1 dl turkisk el grekisk yoghurt
1 dl grädde
400g krossade tomater
1/2 tsk salt

500-600 g kyckling tex. lårfilé, hel eller i mindre bitar
1 tsk garam masala
salt

Stek lök i lite olja i en kastrull. Tillsätt smör, lime juice, vitlök, ingefära och kryddorna. Rör om i någon minut. Blanda i tomaterna, yoghurten och grädden. Låt småputtra i ca 10 min. Rör om då och då. Smaka av med salt. Ställ åt sidan.

Stek kycklingen i lite olja i en stekpanna. Krydda med garam masala och salt. Blanda i kycklingen i såsen och låt koka några min. Servera med ris och naanbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar