torsdag 27 maj 2010

Renskavslasagne

Hittade ett så grymt gott recept på lasagne med viltskav, messmör och ostsås gjord på chevre. Lite speciell blandning men det smakade nästan bättre än vanlig lasagne.

Renskavsröra:
2 pkt fryst ren- eller viltskav, (à 240 g)
0,75 l  svamp, ca (225 g)
2 st röda lökar
2 st vitlöksklyftor
2 msk messmör
1 tsk timjan 
salt & peppar
2 dl vatten
1/2 st köttbuljongtärning
1 pkt färska lasagneplattor
Getostsås:
2 msk smör 
1/2 dl vetemjöl
1/5 l mjölk
250g getost
salt & peppar

Ugn. 225 grader.
Skiva svampen. Hacka lök och vitlök. Bryn skaven i en gryta eller stor kastrull några min. Ta upp den och ställ åt sidan. Fräs sedan lök och svamp. Tillsätt skaven, messmör, timjan, salt och peppar. Häll i vatten och buljongtärning, lägg på lock och sänk värmen. Låt det småputtra 20-30 minuter.Rör om då och då. Smaka av.

Getostsås: Smält smöret och rör ner mjölet. Tillsätt mjölken under vispning. Koka såsen ca 5 minuter under omrörning till lagom konsistens. Skär bort kanterna på getosten. Skär den i mindre bitar och lägg i såsen. Låt osten smälta. Smaka av med salt och peppar. Smörj en ugnssäker form. Varva renskavsröra, ostsås och lasagneplattor i flera omgångar. Avsluta med ostsås. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar