fredag 21 maj 2010

Ljummen lökpaj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 msk vatten
Fyllning:
700g lök
2 msk smör
1 1/2 dl grönsaksbuljong
1 1/2 tsk salt
peppar
1 krm riven muskotnöt
3 äggulor
1 1/2 tsk mjöl
1 1/2 dl grädde

Ugn 200 grader
Blanda alla ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform.
Förgrädda ca 10 min.

Skala löken och skär i tunna skivor. Smält smöret i en kastrull.
Lägg i löken och fräs den hastigt på svag värme under omrörning
utan att den tar färg. Tillsätt buljongen när löken är glansig.
Sjud under lock på svag värme tills löken är mjuk och vätskan
kokat in. Smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt. Låt
svalna. Vispa äggulor och grädde, blanda med löken. Grädda i
ugnen i ca 35-40 min. Servera med skinka och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar