onsdag 5 maj 2010

Lasagne

 Lasagne är alltid gott. Den här är gjord på gröna lasagneplattor.

400g köttfärs
1 hackad rödlök
2 pressade vitlöksklyftor
2 tärnade morötter
1/2 kött buljongtärning
1/2 msk socker
salt& peppar
oregano
chilisås
400g passerade tomater
1 dl rött vin
1 pkt kelda ostsås
riven ost
gröna lasagne plattor

Stek lök, vitlök och morötter i lite olja. Blanda i köttfärsen och bryn några min. Tillsätt socker, oregano, salt & peppar, chiliketchup, de passerade tomaterna, buljongtärningen och vinet, låt småputtra några min. 
Smörj en ugnsäker form. Varva 3 lager lasagneplattor, köttfärs, och ostsås. Toppa med resten av ostsåsen och den rivna osten.
Ugn 200 grader, ca 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar