tisdag 25 maj 2010

Apelsinkyckling

Kyckling:
1 majskyckling
2 vitlöksklyftor
1 msk finhackad rosmarin
3/4 dl olja
1 apelsin
1 tsk salt & peppar

Klyftpotatis:
500g potatis
salt & peppar

Ugn 225 grader.
Skala och skär vitlöken i tunna skivor, stick in under skinnet på kycklingen.
Blanda rosmarin, olja salt & peppar.
Klipp upp kycklingen längs med ryggbenet.
Smörj in med hälften av rosmarinoljan.
Lägg kycklingen med skinnsidan uppåt i en ugnssäker form och ställ in i ugnen i ca 70-80 min. Vänd dem 3 ggr under tillagningen.
Skär apelsinen i skivor och ställ åt sidan.

Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg i en form.
Blanda med resten av rosmarinoljan.
Ställ in i ugnen i ca 30 min.

Lägg på apelsinskivorna på kycklingen när 30 min återstår.

Servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar