måndag 26 april 2010

Lamm curry


Härligt kryddig indisk gryta. Currylöven kan vara svåra att hitta i de vanliga matbutikerna och det finns egentligen inget man kan ersätta dom med. Å andra sidan går det alldeles utmärkt att utesluta dom helt.

4 port
500g lamm
2 lökar
2 tomater
3 msk ingefära & vitlökspaste (mortlad ingefära och vitlöksklyftor)
5 msk olja
1 tsk gurkmeja
6-8 currylöv
1/2 msk chilipulver
1 msk torkad koriander
salt & peppar
1 kanelstång
3 kryddnejlikor
2 lagerblad
1 msk fänkålsfrön

Hacka löken grovt och fräs i olja några min.
Tillsätt tomaterna, fräs i 5 min.
Mixa till en len paste. Ställ åt sidan.
Värm 3 msk olja i en kastrull.
Stek sedan ingefära & vitlökspasten, lammet, chilipulver, gurkmeja,
koriander, salt & peppar. Blanda i tomatpasten och ca 1,5 dl vatten.
Sätt på ett lock och koka tills köttet känns mört (ca 40 min).
Värm lite olja i en stekpanna, lägg i kryddnejlika, kanelstång, lagerblad,
fänkålsfrön och currylöv. Efter att kryddorna fräst, tillsätt i grytan.
Koka ihop till en tjock sås. Servera med ris och naan bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar