söndag 25 april 2010

Grillad fläskkarré och couscoussallad


Årets första grillning.

4 port
600g fläskkarré
3 msk olja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk honung
1 msk soja
1 msk chilipulver
1 tsk torkad ingefära

Blanda ihop alla ingredienserna i en plastpåse.
Lägg i köttet och vänd runt. Lägg in i kylen- ju
längre desto godare. Grilla karrén långsamt.

Sås:
1 pkt creme fraiche
1/2 citron
salt & peppar

Blanda allt, smaka av med salt & peppar.

Grönsaker:
couscous
1 squash
2 paprikor
vårlök
cocktailtomater

Tillaga couscousen enligt förp.
Skiva squashen på längden ca 0,5 cm tjocka.
Grilla squash, tomaterna och de hela paprikorna
(de ska bli nästintill svarta). Lägg dom sedan i en
plastpåse i en skål med kallt vatten. Under tiden, 
skiva vårlöken och dela squashen i mindre bitar.
Skala och ta bort kärnhuset ur paprikorna. Hacka  
dom sedan i mindre bitar.

Vinägrett:
olja
äppelcidervinäger
salt & peppar

Blanda allt, smaka av med salt & peppar.

Vänd ner grönsakerna och vinägretten i couscousen.
Servera med fläskkarrén och sås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar