tisdag 1 juli 2014

Grillad fläskkarré med vitlökssmör & ugnsrostad kålrot



2 port
2 skivor fläskkaré
salt & peppar
chiliflakes

Ugnsrostad kålrot:
1 kålrot
olja
persillade

Vitlökssmör:
1-2 vitlöksklyftor
50 g smör, rumstempererat

ruccola
majonäs

Ugn 200 grader.
Skala kålroten och skär den i pommes frites stora bitar. Lägg i en ungssäker form. Ringla över lite olja och krydda med persillade. Baka i ugnen tills de mjuknat och fått fin färg, ca 35-40 min. Gnid in fläskkarén med lite olja och krydda med chiliflakes, salt & peppar. Lägg på grillen tills den fått fin färg. Blanda ruccola salladen med lite olja flingsalt. Rör ihop smöret och vitlöken. Servera med majonäs till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar