söndag 1 maj 2011

Söndagsmiddag



Förrätt:
bresaola
1 pkt pinjenötter
ruccolasallad
olivolja
cram di balsamico

Lägg ut bresaolan över ett fat. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö över. Ringla över crema di balsamico och lite olja. Toppa med ruccola.

Helstekt kyckling:
1 hel färsk kyckling
1 kruka rosmarin, hackad
1 gul lök, hackad
salt & peppar
1 msk smör
1 msk soja

Fyll kycklingen med lök och rosmarin. Lägg kycklingen med bröstet upp i en ugnssäker form. Smält smöret och blanda med soja. Pensla kycklingen med blandningen. Salta och peppra. Stek i ugnen på 175 grader i 1h och 15 min.

ca 20 småpotatisar
smör
salt & peppar

Koka potatisen och smörstek dom i en panna. Salta & peppra.

1 gurka
1 dl hackad persilja
1 1/2 msk ättika, 12 %
3 msk socker
1 1/2 dl vatten

Skiva gurkan med en osthyvel. Blanda lagen och lägg i gurkan och persilja. Salta lätt och ställ kallt.

Sås:
2 dl vatten
2 dl grädde
1 dl rödvin
1 msk kycklingfond
sky från kycklingen
majsstärkelse

Koka upp vatten, grädde och vin. Häll i kycklingfond. Sila skyn från kycklingen och rör ner. Red med maizena. Smaka av med salt & peppar. Servera såsen med kyckling, smörstekt potatis, gurka, lättkokta grönsaker och svartvinbärsgelé!

Chokladmousse:
1 gelatinblad
100g vit choklad
3 dl grädde

jordgubbar
limoncello
socker

Blötlägg gelatinbladet. Vispa grädden krämig. Dela och smält chokladen över vattenbad. Ta chokladen från värmen och rör i gelatinbladet. Vänd ner grädden lite i taget. Rör om så att blandningen blir helt slät. Häll upp i portionsskålar och låt stå kallt i ca 3 h.

Skiva jordgubbarna och blanda med lite limoncello och socker. Låt stå och marinera. Toppa sedan med jordgubbarna på chokladmoussen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar