söndag 16 januari 2011

Pastagratäng med kassler


Dubbla gärna ostsåsen så blir gratängen ännu krämigare.

Pasta penne
1/2 purjolök, skivad
ca 250g kassler, strimlad
1 paprika, strimlad
1 tsk dragon
1,5 dl ärtor
1 msk chilisås
1,5 dl grädde
salt & peppar
Ostsås:
2 dl ost, riven
1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
1 dl crème fraiche

Ugn. 225 grader.
Koka pastan. Fräs purjolök, paprika och kassler i smör och olja. Tillsätt dragon, ärtor och chilisås. Häll på grädden och låt det småputtra i ca 5 min. Smaka av med salt & peppar. Blanda såsen med pastan och lägg i en ugnssäker form.

Blanda mjölk, ost och grädde. Koka upp och blanda i creme fraiche. Häll ostsåsen över pastagratängen. Låt stå i ugnen ca 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar