fredag 3 december 2010

Pastagratäng med parmesan och mozarella


Pasta penne
400g köttfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
500g passerade tomater
2 msk ketchup
1 köttbuljongtärning
1-2 tsk socker
oregano
salt & peppar
några droppar worcestersås
1 mozzarellaost, i mindre bitar
2 dl parmesanost, riven

Stek lök och köttfärs i lite olja i en stor kastrull. Tillsätt alla kryddor, worcestersås, buljongtärning, ketchup och tomater. Pressa i vitlöksklyftorna och låt köttfärssåsen sjuda i 10-15 min. Blanda lite av köttfärssåsen med den nykokta pastan. Varva pasta, mozzarellaost och köttfärssås i en ugnssäker form. Avsluta med ett lager pasta och parmesanost. Gratinera i ugn på 250 grader i ca 15 minuter så blir det knaprigt och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar