fredag 19 november 2010

Chickencurry

2 port
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 äpple
2 tsk curry
1/2 tsk röd currypasta
1 msk vetemjöl
1 dl hönsbuljong av tärning
2 dl kokosmjölk
300 g kycklinglårfilé
salt, svartpeppar
färsk koriander
Servera med:
1 mango
1 banan
1 dm gurka
jasminris
färsk koriander el. persilja

Fräs skivad lök, hackad vitlök, skalat och tärnat äpple, curry och röd currypasta i en gryta med lite olja. Pudra över mjölet och späd med buljong och kokosmjölk under omrörning. Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Bryn dem i en stekpanna med lite olja tills de får fin färg. Salta & peppra. Lägg över kycklingen i grytan och låt sjuda, ca 15 minuter. Skala och skär mango, banan och gurka i bitar. Servera tillsammans med ris. Garnera grytan med koriander eller persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar