onsdag 6 oktober 2010

Rödbetssjälkar, grillad fläskfilé och syrlig paj

 
Blev bjuden på supergod 3 rättersmiddag hos storebros svärmor.

6 port
12 Rödbetor
rödbetsstjälkar
3 dl grädde
1/2 vitlöksklyfta
salt & peppar

Koka rödbetorna i saltat vatten. Dela rödbetsstjälkarna på mitten och stek i lite olja. Pressa i vitlöksklyftan, salta & peppra. Häll på grädden och låt puttra tills stjälkarna känns al dente. Servera med salt och smör!

1 fläskfile
12 potatisar
18 små morötter
sockerärtor
dill
1 stor knippe persilja
smör
salt & peppar
lime

Salta & peppra fläskfilén och lägg på grillen. Dillkoka potatisen. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten. Blanda persilja, smör, salt och några droppar lime juice.

Syrliga vinbär och lite knaprigt pajskal. En ny favorit

150g smör 
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 krm bakpulver
6 dl röda el svarta vinbär

Ugn 225 grader. Tid: ca 20 min
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och häll i det smälta smöret. Rör ihop degen snabbt. Tryck ut degen i en pajform. Häll i bären och sockra dom lite lätt. Grädda pajen i nedre delen av ugnen. Låt svalna och servera med vaniljsås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar