söndag 31 oktober 2010

Chiligryta

Stark och god chiligryta från något lantlivs nummer. (Högreven kan bytas ut mot fläskkarré.)

4-6 port
1 gul lök, hackad
6 vitlöksklyftor, hackad
3 msk olja
1,4 kg högrev
1 tsk oregano
1 tsk chilipulver
1 msk spiskummin
1 röd chili, finhackad
2 jalapenos, finhackade
1 msk chipotlepasta
1 msk tomatpuré
5 dl öl
3 dl vatten + 1 msk kalvfond
1 msk maizena
salt

gräddfil
ost, riven
bröd

Stek löken i olja i en stekpanna och lägg åt sidan. Skär köttet i grova tärningar, bryn det på hög värme tillsammans med oregano, chilipulver och spiskummin.

Lägg lök, kött, chili, chipotlepasta och tomatpuré i en gryta. Häll på öl, vatten och fond. Låt sjuda i ca 2h tills köttet är mört. Späd med mer vatten och fond om det behövs. Red med maizena. Smaka av med salt. Servera med gräddfil, ost och bröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar