lördag 25 september 2010

Mozzarellapizza

Parmaskinka
2 pkt mozzarella ost
pesto
färsk basilika
ruccolasallad

Tomatsås:
400g passerade tomater
1 lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 chili, finhacakd
salt & peppar

Fräs lök, chili och vitlök i lite olja i en kastrull. Tillsätt tomater, salt & peppar. Låt koka tills såsen tjocknat.

Deg:
25g jäst
1 1/2 dl vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl

Ugn 200 grader.
Smula jästen i en bunke och blanda med fingervarmt vatten (37 grader). Rör tills jästen löst sig. Tillsätt olivolja och salt. Knåda degen blank och smidig på ett mjölat bakbord. Låt den jäsa övertäckt ca 30 min. Knåda och kavla ut.

Bred ut tomatsåsen på pizzan, lägg på övriga ingredienser och ost. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar