måndag 20 september 2010

Fisk och skaldjursgryta

350g fiskfilé
250g räkor
1 gul lök, hackad
400g blandade grönskader, tex. fänkål, morot, rotselleri
1/2kg blåmusslor
1,5 dl vitt vin
1 burk krossade tomater
ca 1/2 fiskbuljongtärning
1,5 msk fisksås
1,5 msk citronjuice
1/2 dl dill
salt & peppar

Skala och skär grönsakerna i ca 2 cm stora bitar. Skölj musslorna (släng dom som inte sluter sig). Fräs lök och musslor i lite olja i en stor kastrull. Häll på vinet. Låt koka 5 min under lock. Lyft upp musslorna, ställ åt sidan. Tillsätt tomater, grönsaker, buljongtärning, 1,5 dl vatten och fisksås. Låt koka 3-5 min. Tillsätt citronjuice, salta & peppra. Skär fisken i 3 cm stora tärningar. Lägg ner dom i grytan, låt sjuda ca 5 min. Lägg i musslor, räkor och dill. Låt allt bli varmt. Servera med bröd och en klick aioli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar