måndag 26 juli 2010

Köttfärspaj med skinka

Pajdeg:
150g smör
3 dl vetemjöl
1-2 msk vatten
Fyllning:
300g köttfärs
1 stor lök, hackad
50g rökt skinka, strimlad
1/2 dl tomatpuré
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
oregano
2 dl buljong
soja

2 ägg
1 dl grädde
1 påse riven parmesanost

Blanda alla ingredienserna till pajdegen. Låt stå kallt i ca 20 min. Förgrädda i 225 grader ca 10 min. Fräs köttfärsen i smör. Krydda och lägg i löken och skinkan. Rör ner tomatpurén och späd med buljongen. Pressa ner en vitlöksklyfta och strö över en stor nypa oregano. Smaka av med lite soja. Låt puttra ca 30 min. Lägg över köttfärsröran i pajskalet. Vispa äggen med grädden och rör ner den rivna osten. Häll över blandningen över köttfärsröran. Ställ in pajen i 200 grader ca 20-25 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar