500 g renskav
0,5 purjolök
2,5 dl grädde
3 msk messmör
2 msk oxfond
0,5 purjolök
2,5 dl grädde
3 msk messmör
2 msk oxfond
svamp tex. kantareller
timjan
1 msk svartvinbärsgelé
1 vitlöksklyfta, pressad
salt & peppar
potatis
smör
sallad
Skölj och skiva purjolöken. Bryn renskav, svamp och timjan i smör, blanda ner purjolök mot slutet. Häll på grädde, messmör och fond, låt koka ihop i några minuter. Smaka av med gelé, vitlök, salt & peppar.
timjan
1 msk svartvinbärsgelé
1 vitlöksklyfta, pressad
salt & peppar
potatis
smör
sallad
Skölj och skiva purjolöken. Bryn renskav, svamp och timjan i smör, blanda ner purjolök mot slutet. Häll på grädde, messmör och fond, låt koka ihop i några minuter. Smaka av med gelé, vitlök, salt & peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar