Jordnötssås i äkta take away style. Räcker till 6 hungriga personer.
200g jordnötter
400ml kokosmjölk
1 tsk röd currypasta
1 rågad msk tamarind
1 msk fisksås
ca 1 dl socker
4 port
500g kyckling
1-2 msk soja
1/2 msk olja
sesamolja
grillpinnar
ris
wokgrönsaker
Lägg grillpinnarna i blöt medans kycklingen förbereds. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda med soja, olja och några droppar sesamolja i en skål.
400ml kokosmjölk
1 tsk röd currypasta
1 rågad msk tamarind
1 msk fisksås
ca 1 dl socker
4 port
500g kyckling
1-2 msk soja
1/2 msk olja
sesamolja
grillpinnar
ris
wokgrönsaker
Lägg grillpinnarna i blöt medans kycklingen förbereds. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda med soja, olja och några droppar sesamolja i en skål.
Mixa 200g jordnötter. Koka upp kokosmjölken i en kastrull. Sänk värmen och tillsätt currypaste, tamarind, fisksås, socker och jordnötterna. Vispa kraftigt så tamarinden löser upp sig. Ta av från plattan och ställ åt sidan.
Trä kycklingbitarna på grillpinnarna och ställ in i ugnen på 200-225 grader i ca 10-15 min.
Woka snabbt grönsakerna. Smaka av med salt & peppar.
Servera kycklingspetten med ris, grönsaker och jordnötssås!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar