Det här såsen är supergod och går alldeles utmärkt att använda som bas vid andra typer av kött och grönsaks woker.
500g biff, strimlad
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära, riven
3 schalottenlökar
majs
broccoli
1 chili
soja sås
sesam olja
jordnötsolja
salt & peppar
2 msk ostronsås
1 msk risvinäger
Blanda biffen med 2 msk soja, lite sesamolja, salt & peppar, pressad vitlök och ingefäran. Låt stå och marinera några min. Skiva löken och hacka chilin.
Värm en wok- eller stekpanna med lite jordnötsolja och sesamolja. Lägg i biffen och woka tills den blivit brun. Ta upp biffen och låt såsen rinna av i en skål.
Tillsätt lite mer olja och sesamolja i pannan och woka majs, broccoli, lök och chili. Ta upp grönsakerna och ställ åt sidan.
Häll i 4 msk soja, 2 msk ostronsås, 1 msk risvinäger och såsen från biffen i pannan. Reducera till en sirapsaktig glaze. Blanda ner biffen och grönsakerna. Servera med nudlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar