måndag 4 april 2011

Ugnsbakad kyckling och osttäckt potatisgratäng

4 kycklinglår el. filéer el. 1 hel kyckling
ca 12 potatisar
ca 3 dl grädde
ca 3 dl mjölk
3 vitlöksklyftor
2 dl riven ost
färsk timjan, hackad
färsk persilja, hackad
lite honung
lite senap
salt & peppar
1 förp creme fraiche
 
Blanda örter, honung, senap, salt & peppar med creme fraiche. Ställ i kylen medans kycklingen förbereds. Salta och peppra kycklingen, pressa eventuellt över 1 vitlöksklyfta, lägg i en smörad ugnssäker form. Skiva potatisen och lägg i en ugnssäker form, varva med pressad vitlök, salt &  peppar. Häll över grädde och mjölk tills det täcker gratängen. Avsluta med ett lager riven ost. Baka kyckling och gratäng på 225 grader i ca 30-40 min. Servera med en sallad och örtsås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar