tisdag 3 januari 2012

Fläskytterfilé med pasta & tomatsås

Ca 600g fläskytterfilé
salt & peppar
400g krossade tomater
3 vitlöksklyftor, hackade
1 rödlök, hackad
1 msk tomatpuré
1 msk chilisås
chiliflakes
socker
oregano
1-2 lagerblad
1 pkt fetaost

Skär köttet i tunna skivor. Stek i en panna med en klick smör och olja. Salta och peppra.

Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt kryddorna, tomatpuré och chilisås. Fräs ytterligare någon min. Häll på tomaterna och ev. 1/2 dl vatten. Lägg i lagerblad och låt såsen sjuda i ca 30 min. Smaka av med socker, salt & peppar. Blanda tomatsåsen med nykokt pasta, smula över fetaost och servera med fläskytterfilén!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar