fredag 7 januari 2011

Quiche Lorraine


Pajdeg:
250 g vetemjöl
125 g rumstempererat smör
2 krm salt
ca 1/2 dl kallt vatten

2 st gula lökar, tunt skivade
2 msk smör
150 g rökt sidfläsk
125 g ost, riven
4 st ägg
1 dl mjölk
3 dl crème fraîche
peppar
1 krm malen muskot
salt

Blanda alla ingredienser till pajen och jobba snabbt ihop till en deg.  Platta ut degen något, plasta med folie och låt den vila i kylskåpet i cirka 1 timme. 

Stek fläsket i en het panna. Lägg åt sidan på lite papper. Stek löken i samma panna med lite smör. Stek tills den blivit mjuk.

Kavla ut degen. Klä pajformen med deg och nagga botten med en gaffel. Täck degen upp till kanterna med bakplåtspapper och fyll på med torra bönor upp till toppen. Förgrädda i ugn på 200 grader i ca 15-20 min. Ta sedan bort bakplåtspappret och fortsätt gräddningen ytterligare några minuter tills botten fått en guldfärgad ton. Fördela löken, fläsket, och osten i pajskalet. 

Vispa samman ägg, mjölk och cremè fraiche. Smaka av med salt, peppar och muskot. Häll smeten i pajskalet. Grädda pajen i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Servera med en sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar