Pajdeg:
250 g vetemjöl
125 g rumstempererat smör
2 krm salt
ca 1/2 dl kallt vatten
2 st gula lökar, tunt skivade
2 msk smör
150 g rökt sidfläsk
125 g ost, riven
4 st ägg
1 dl mjölk
3 dl crème fraîche
peppar
1 krm malen muskot
salt
Blanda alla ingredienser till pajen och jobba snabbt ihop till en deg. Platta ut degen något, plasta med folie och låt den vila i kylskåpet i cirka 1 timme.
250 g vetemjöl
125 g rumstempererat smör
2 krm salt
ca 1/2 dl kallt vatten
2 st gula lökar, tunt skivade
2 msk smör
150 g rökt sidfläsk
125 g ost, riven
4 st ägg
1 dl mjölk
3 dl crème fraîche
peppar
1 krm malen muskot
salt
Blanda alla ingredienser till pajen och jobba snabbt ihop till en deg. Platta ut degen något, plasta med folie och låt den vila i kylskåpet i cirka 1 timme.
Stek fläsket i en het panna. Lägg åt sidan på lite papper. Stek löken i samma panna med lite smör. Stek tills den blivit mjuk.
Kavla ut degen. Klä pajformen med deg och nagga botten med en gaffel. Täck degen upp till kanterna med bakplåtspapper och fyll på med torra bönor upp till toppen. Förgrädda i ugn på 200 grader i ca 15-20 min. Ta sedan bort bakplåtspappret och fortsätt gräddningen ytterligare några minuter tills botten fått en guldfärgad ton. Fördela löken, fläsket, och osten i pajskalet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar