Bearnaisesås, tex Erik Lallerstedt
ca 800g potatis
timjan
salt & peppar
Ugn 225 grader.
Skala och klyfta potatisen. Lägg i en ugnssäker form. Häll på lite olja och smör på klyftorna. Krydda med timjan salt & peppar. Stek mitt i ugnen i 25-30 min.
500g fläskfilé
salt & peppar
Salta & peppra fläskfilén. Bryn den på hög värme i lite smör och olja, sänk sedan till medelvärme och stek i ca 20 min. Täck med lock eller folie. Låt fläskfilén svalna något innan du skär upp den i skivor.
Haricot verte
1 vitlöksklyfta, pressad
1 schalottenlök, hackad
salt & peppar
Stek haricot verte, vitlök och lök i lite smör och olja. Smaka av med salt & peppar. Servera med potatis, fläskfilé och bearnaisesås!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar